Mijn naam is Rudolf Bosch en ik ben sinds september 2015 als adjunct-streekarchivaris verbonden aan het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe.

Als historicus ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de Hanzegeschiedenis van de Oostelijke Nederlanden en de verbindingen tussen stad en platteland. Ik ben altijd op zoek naar de menselijke verhalen die achter de bronnen schuilgaan. Bij het Streekarchivariaat werk ik iedere dag met veel plezier aan het duurzaam toegankelijk houden van onze informatie, zowel analoog als digitaal. Zodat we het geheugen van de regio kunnen zijn, niet alleen voor onderzoekers, maar voor iedereen!

Het meest fascinerende aan mijn baan? De ene dag met eeuwenoude perkamenten oorkonden bezig zijn, en de andere dag weer werken aan duurzaam digitaal archiveren: het werken in archieven is allesbehalve saai en grijs! Meer dan ooit is ons vak in beweging, en juist die snel veranderende digitale samenleving heeft (wellicht ook meer dan ooit) behoefte aan betrouwbare informatie. Daaraan draag ik – als medewerker van ons sterke team – graag mijn steentje aan bij!