sm-kaart.jpg
Uw zoekacties: 36, ten laste van A. Hulleman; 26 april 1909
xBrievenboeken
Zoeken in Brievenboeken
Brievenboeken
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Brievenboek36, ten laste van A. Hulleman; 26 april 1909
Nummer:
36
Datum:
26 april 1909
Onderwerp:
ten laste van A. Hulleman
Inhoud:
Op den 26 April 1909 v.m. omstreeks 8 3/4 uur bevond ik mij D. Rodenburg surveilleerende op den openbarenweg de Wal tusschen de Goorpoort en Vischpoort in de gemeente Elburg en zag aldaar dat de mij goed bekende A. Hulleman, arbeider in dienst der gemeente Elburg zich bezig hield uit het plantsoen gelegen tusschen gemelde poorten toebehoorende aan de gemeente Elburg, met een spade heesterstruiken stak en zich daarmede verwijderde.
Daar mij relatant bekend is, dat voormelde tijdstip, voor de gemeentewerklieden het schaftuur is vertrouwde ik deze zaak niet en heb mij onmiddelijk begeven naar T. Boomgaard, opzichter der gemeente Elburg, die verklaarde mij desgevraagd aan niemand vergunning en aan A. Hulleman geen last te hebben gegeven, om aldaar uit het plantsoen heester uit te graven en mede te nemen.
Gehoord de verdachte Aalt Hulleman, beroep werkman wonende te Elburg en aldaar geboren 18 Juli 1855 die verklaart mij desgevraagd van niemand vergunning te hebben verkregen om van de wal tusschen de Goor- en de Vischpoort heesters uit de grond te halen of weg te nemen en zulks ook niet deed op last van de boven hem gestelde personen. Dat hij die heesters heeft weggenomen met het doel zich die wederrechtelijk toe te eigenen.
De heesters (drie stuks) zijn door mij op aanwijzing van A. Hulleman voornoemd, die ze reeds bij zijn werk had geborgen in een perk met heesters van dezelfde soort, in beslag genomen om zoo noodig als stuk van overtuiging te kunnen dienen.
Waarvan enz.
Plaats:
Elburg
Afzender:
D. Rodenburg
Vestiging:
Elburg
Functie:
Gemeentepolitie
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS