Vanaf 6 november 2021 is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van de gemeentehuizen, waarin onze studiezalen zijn gevestigd. In onze studiezalen is een mondkapje niet verplicht, behalve in Ermelo omdat onze studiezaal daar in een publieke ruimte is gevestigd. 

Reserveren is vanaf maandag 8 november weer verplicht, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Er is in onze studiezalen ruimte voor drie personen per tijdsblok van anderhalf uur. Reserveren kan via onze website: www.streekarchivariaat.nl

We begrijpen dat dit erg vervelend is voor iedereen die graag onderzoek doet naar zijn eigen verleden of dat van de regio, of ons als vrijwilliger helpt in het verder toegankelijk maken van onze collecties. We hopen u echter ook in de aankomende periode via digitale weg behulpzaam te zijn met al uw vragen. U kunt natuurlijk altijd onze website raadplegen, of uw vraag of verzoek via ons contactformulier aan ons richten.


Welke voorwaarden gelden vanaf 8 november voor een bezoek aan één van onze studiezalen?

Geen raadplegingen van fysieke archiefstukken in de studiezalen
Onze studiezalen zijn tot nader order gesloten. We willen u vragen om uw (voor)onderzoek zoveel mogelijk thuis via onze website en het internet te doen. Vindt u niet wat u zoekt? Doe een informatieverzoek via ons contactformulier! Wij trachten deze binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
 

  

Alleen op afspraak
Vanaf 8 november zijn onze studiezalen alleen op afspraak geopend. Om uw en onze veiligheid te kunnen waarborgen plannen we per vestiging maximaal 1 afspraak per dag. U komt dus alleen en werkt zelfstandig. Zodoende minimaliseren we het aantal contacten. Geef via het contactformulier aan:

  • Wat de reden is voor uw verzoek en eventuele deadline;
  • Welke vestiging u wilt bezoeken;
  • Op welke datum u de studiezaal wilt bezoeken;
  • Welke toegangsnummers en inventarisnummers u wilt raadplegen;
  • Uw contactgegevens, zodat we eventueel contact met u op kunnen nemen.

    

Houd 1,5 meter afstand
Houdt u zich voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers tijdens uw bezoek altijd aan de regel om 1,5 meter afstand te houden! 

 

Desinfecteer uw handen
Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en droog ze daarna goed af voordat u archiefmateriaal aanraakt. Hiervoor zijn desinfectiemiddel en papieren doekjes beschikbaar. Desinfecteer uw handen nogmaals voordat u vertrekt. 

 

Archiefstukken raadplegen
De door u aangevraagde archiefstukken liggen voor u klaar op een uitgiftetafel. Raadpleging vindt plaats op de daarvoor aangewezen plek. Nadat u klaar bent legt u de archiefstukken zelf terug op de uitgiftetafel. Zodoende is er geen fysiek contact tussen u en onze archiefmedewerker. De contactoppervlakken in de studiezaal (bureaublad, toetsenborden, armleunen, deurklinken etc.) worden regelmatig schoongemaakt.

 

Breng uw eigen laptop mee
Wanneer u een afspraak heeft voor een studiezaalbezoek, breng dan (indien mogelijk) uw eigen laptop of tablet mee.