Sinds maandag 16 maart heeft het Streekarchivariaat haar studiezalen gesloten gehouden in verband met de door de overheid afgekondigde maatregelen rondom de bestrijding van het Corona-virus. De afgelopen weken was u als geïnteresseerde in onze archieven vooral aangewezen op onze digitale dienstverlening. Nu de Rijksoverheid de Corona-maatregelen stapje voor stapje gaat versoepelen kunnen we u vanaf 25 mei - alleen op afspraak en onder strikte voorwaarden - weer ontvangen in onze studiezalen.


Welke voorwaarden gelden vanaf 25 mei voor een bezoek aan één van onze studiezalen?

Alleen urgente raadplegingen van fysieke archiefstukken
Minimaal tot 1 september willen we u verzoeken om alleen een afspraak te maken voor een studiezaalbezoek als u voor uw onderzoek urgent archiefstukken moet inzien. We willen u vragen om zoveel mogelijk (voor)onderzoek thuis via onze website en het internet te doen. Vindt u niet wat u zoekt? Doe een informatieverzoek via ons contactformulier! Wij trachten deze binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
 

  

Alleen op afspraak
Vanaf 25 mei zijn onze studiezalen alleen op afspraak geopend. Om uw en onze veiligheid te kunnen waarborgen plannen we per vestiging maximaal 1 afspraak per dag. U komt dus alleen en werkt zelfstandig. Zodoende minimaliseren we het aantal contacten. Geef via het contactformulier aan:

  • Wat de reden is voor uw verzoek en eventuele deadline;
  • Welke vestiging u wilt bezoeken;
  • Op welke datum u de studiezaal wilt bezoeken;
  • Welke toegangsnummers en inventarisnummers u wilt raadplegen;
  • Uw contactgegevens, zodat we eventueel contact met u op kunnen nemen.

    

Houd 1,5 meter afstand
Houdt u zich voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers tijdens uw bezoek altijd aan de regel om 1,5 meter afstand te houden! 

 

Desinfecteer uw handen
Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en droog ze daarna goed af voordat u archiefmateriaal aanraakt. Hiervoor zijn desinfectiemiddel en papieren doekjes beschikbaar. Desinfecteer uw handen nogmaals voordat u vertrekt. 

 

Archiefstukken raadplegen
De door u aangevraagde archiefstukken liggen voor u klaar op een uitgiftetafel. Raadpleging vindt plaats op de daarvoor aangewezen plek. Nadat u klaar bent legt u de archiefstukken zelf terug op de uitgiftetafel. Zodoende is er geen fysiek contact tussen u en onze archiefmedewerker. De contactoppervlakken in de studiezaal (bureaublad, toetsenborden, armleunen, deurklinken etc.) worden regelmatig schoongemaakt.

 

Breng uw eigen laptop mee
Wanneer u een afspraak heeft voor een studiezaalbezoek, breng dan (indien mogelijk) uw eigen laptop of tablet mee. 


Heeft u een verzoek tot raadpleging van originele archiefstukken in één van onze studiezalen gedaan? Dan proberen we zo snel mogelijk te reageren. Verzoeken voor een studiezaalbezoek die niet aan onze voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld omdat we de urgentie van uw verzoek niet kunnen vaststellen, kunnen worden afgewezen. Zonder e-mailbevestiging van onze kant krijgt u geen toegang tot onze studiezaal.

Is uw verzoek tot fysieke raadpleging in de studiezaal afgewezen? Dan proberen we samen met u een oplossing te vinden om uw informatieverzoek alsnog te beantwoorden, bijvoorbeeld via scanning on demand.